EICAS european institute for contemporary art and science

Stand van zaken

Actueel verslag van activiteiten

EICAS i.o. heeft deelgenomen aan de IJsselbiennale 2017, in samenwerking met de stichting SHCS. De expositie ‘SEQUENZA’ in het Ketelhuis van de Gasfabriek te Deventer heeft laten zien wat EICAS beoogt. En heeft gewerkt als katalysator. Veel kunstliefhebbers ondersteunen ons voornemen tot oprichting van een permanent museum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen.

De jarenlange speurtocht naar een geschikte locatie voor het EICAS-museum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen lijkt een succesvolle ontknoping te naderen. Momenteel zijn nog twee locaties in beeld.

Met het Hegius-gebouw in Deventer is EICAS al in de publiciteit geweest. De onzekere factor is de verkoopprocedure die het College van B&W voorstaat. Gaat het college verkopen aan de hoogste bieder of aan een organisatie met een plan waarvan de hele gemeenschap profiteert, zoals de gemeenteraad heeft besloten? Het EICAS dus. Vanzelfsprekend hopen wij dit laatste. Deventer verdient eindelijk een museum.

Daarnaast is EICAS in gesprek met de gemeente Zutphen over een interessante mogelijkheid. De gemeente toont veel belangstelling voor onze plannen om het door haar beoogde ‘culturele cluster’ te vervolmaken.

Met verschillende Europese kunst- en onderwijsinstellingen zijn contacten gelegd met het oogmerk van samenwerking en uitwisseling.

Diverse kunstenaars en collectioneurs hebben zich bereid verklaard bij het beschikbaar komen van een gebouw hun werk in bruikleen af te staan en/of tijdelijk te exposeren.

De EICAS-plannen kunt u lezen in het 'Whitepaper 2018 0.1'. U kunt dit boekje toegestuurd krijgen als u € 5 (incl. verzendkosten in Europa) doneert op bankrek. NL77 TRIO 0338 7753 23 onder vermelding van 'whitepaper' en uw naam en adres.

foto van een 
aantal boekjes 'Whitepaper 2018 0.1'

U kunt het boekje ook gratis downloaden: Whitepaper 2018 0.1 (pdf, 6,1MB)