Nu te zien: Zomerexpositie 2022
Karina Puuffin: Холст I
Matter over Mind
Expositie
Oekraïne Klankruimtes
Ukraine Sonic Space - Roland Emile Kuit
Bezoek
Posterontwerp Museum EICAS preview
Agenda
IJsselbiënnale 2021
CHARKOW #hArtforUkraine
#🧡rtforUkraine #hArtforUkraine
Verhuizing
Dak EICAS
Archief
Franck Gribling
Over EICAS
Beeld
Word Vriend
Turn Brown: Semna van Ooy
Color – Construction / diptiek 5: Semna van Ooy
Agenda
Atelier Franck Gribling
Archief
VE 16-01 l berken triplex l 2016 l Koos van der Sloot
De macht van kunst
Wismar 1: Jan Henderikse
Witje serie B: Corrie de Boer
Cirkel: Corrie de Boer
You can lock me, but you can't lock the clock
Over EICAS
Hegius
Museumwinkel
Ellen Korth
Ellen Korth
City DNA Deventer
City DNA - Deventer: Lu Xinjian
Abundant Emptiness: J.A. Mulder
Untitled: Esther de Graaf
IJssel: Jonas Snijder
THIN AS AIR: Esther de Graaf
Vacatures
Vlaggenbos: Visuals by nature
ZERO in Hegius: Eva Westra
J.A. Mulder en Esther de Graaf
Posterontwerp aankondiging IJsselbiënnale 2021
Posterontwerp Museum EICAS preview
Posterontwerp Tegendraads
Posterontwerp IJsselbiënnale in Museum EICAS preview 2021
Vaste collectie
4
Bibliotheek
Cover van het boek
Zomerronde: gratis rondleiding
Museum EICAS entreekaartjes

EICAS gaat verhuizen naar de Nieuwe Markt!

Verhuizing

Museum EICAS preview verhuist in oktober 2022 van Polstraat 6a naar de Nieuwe Markt in Deventer. Vanaf 1 november zijn we officieel verhuisd naar ons nieuwe onderkomen en heten we Museum EICAS. We willen dit moment feestelijk vieren, samen met andere culturele organisaties van Deventer, het bedrijfsleven en de gemeente. We doen dit met de Week van Nul! Een week die wat ons betreft als jaarlijks festival terugkomt.

 

Het Hegiusgebouw

Ons nieuwe pand is een voormalige school, die na de Tweede Wereldoorlog ontworpen is door de bekende Deventer architect Knuttel. EICAS krijgt de beschikking over de begane grond en het souterrain; in totaal zo’n 1500 m2. Op de andere woonlagen worden appartementen gerealiseerd. Hans van Heeswijk architecten voert in opdracht van eigenaar 1618Vastgoed en EICAS de opdracht uit voor de transformatie van het gebouw.

 

Het grootste kunstwerk van Nederland zit op het dak

De montage van 220, stuk voor stuk uniek bedrukte glaspanelen op het dak van ons nieuwe museum, is in volle gang. De glasplaten vormen tezamen een abstracte weergave van de plattegrond van Deventer. Het kunstwerk City DNA - Deventer is gemaakt door Lu Xinjian. Het originele werk is te zien bij Museum EICAS preview. De start van dit project was in 2020. M2uur bv is gespecialiseerd in het realiseren van toegepaste kunst voor specifieke locaties. Zij vergrootten het werk 27 keer, zetten dit om in vectoren en verdeelden het over 400 m2 glaspanelen. Het dak wordt in de avonduren aangelicht waardoor er een subtiel lijnenspel te zien is.

Dak EICAS

 

Week van Nul: Nul is nu

Rondom de opening organiseren wij een week lang tal van activiteiten. Zo starten we in de dagen voorafgaand met flash mobs, is een kunstenaar al bezig met het realiseren van een installatie en bouwen we samen met de bezoekers aan een kunstwerk, ZERO57NUL. Er vindt een korte dansvoorstelling plaats van Rianne Keyzer en drie dansers, onder wie de Deventer danser Rutkay Ôzpinar. De officiële openingshandeling is onderdeel van dansvoorstelling. In MIMIK worden films vertoond over de Nul-beweging.

 

Er gebeurt iets moois in Deventer en jij kunt daar aan bijdragen! 

Vanaf 1 november zitten we in ons definitieve pand. Daar verheugen we ons als organisatie enorm op. Maar er is ook nog veel werk te verzetten. Daarom zoeken we nieuwe collega’s. Tijdelijk of voor een langere periode. Collega’s die bijvoorbeeld willen helpen bij de werkzaamheden voor de feestelijke opening of bij het inrichten van de nieuwe locatie.

In september organiseren wij een ‘Witte Week’ waarin wij met vrijwilligers (en wie weet jij ook?) een kleine 800 m2 expositiewanden en 1500 m2 plafond wit gaan schilderen.

Hier vind je informatie over vacatures. Nieuwsgierig? Zie je mogelijkheden? Of weet je iemand die (tijdelijk) beschikbaar is? Meld je aan via info@eicas.nl.