beeld 2Angel Pinxten; Leo Erb
O Silêncio Audível
Logo Cantiamo
leowebwi
MG_4170

Aan tafel met... over het werk van Leo Erb

26 Mei

Aan tafel met…

Met regelmaat organiseert Museum EICAS tafelgesprekken tussen kunstenaars en wetenschappers. Gesprekken die nauw aansluiten bij de lopende tentoonstellingen. Op 26 mei presenteren wij opnieuw een boeiend gesprekspanel. Het panel richt zich op het werk van Leo Erb met speciale aandacht voor het gebruik van wit en de stilte die het werk van Leo Erb kenmerkt.

Panelleden Fred Wagemans (kunsthistoricus en extern adviseur Museum EICAS), Michel Dijkstra (filosoof) en Xandra Manuputty (projectleider Museum EICAS en beschouwer) gaan met elkaar en met het publiek in gesprek.

Voorafgaand aan het tafelgesprek is er een speciale rondleiding ‘Dialoog in Stilte’, waarbij de deelnemers een persoonlijke, introspectieve ervaring wacht met het werk van Leo Erb.

 

Fred Wagemans is kunsthistoricus, met als specialisatie Nul - en Minimale Kunst. Hij heeft verschillende museale tentoonstellingen samengesteld met het werk van o.a. Henk Peeters, Jan Schoonhoven en Leo Erb.

Michel Dijkstra is onafhankelijk geleerde op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. In 2021 publiceerde hij de essaybundel Intimiteit en onthechting: levenskunst tussen oost en west, dat vier opstellen bevat over beeldhouwer Alberto Giacometti, dichter Paul Celan, componist Claude Vivier en schrijfster Clarice Lispector.

Xandra Manuputty heeft ervaring als ruimtelijk vormgever in de culturele sector (museum Boijmans van Beuningen, de Bijenkorf en het Van Gogh Museum) en in het hoger onderwijs (mode- en communicatieopleiding). In 2020 behaalde ze haar master in kunsteducatie aan ArtEZ.

 

Locatie: Museum EICAS, hoekzaal en Kunstcafé OREZ
Van 13.15 tot circa 16.30 uur
Kosten: € 11,-
Aanmelden via info@eicas.nl onder vermelding van 'Aan tafel met' en het aantal personen

Programma (globaal)

13.15 uur            Inloop
13.30 - 14.15     Rondleiding
14.30 - 15.45     Gesprekspanel
15.45 - 16.30     afronding met hapje en drankje