Corrie de Boer (links) en Semna van Ooy (rechts)
Witje serie B: Corrie de Boer
Henk Peeters, Veren (detail)
Cirkel: Corrie de Boer
You can lock me, but you can't lock the clock
Wismar 1: Jan Henderikse
Corrie de Boer (links) en Semna van Ooy (rechts)
Corrie de Boer: getting nowhere and that's a pleasure
Posterontwerp Tegendraads

Tegendraads

18 juni tot en met 19 september 2020

Ze vinden zichzelf bepaald geen vertegenwoordigers van de ‘verhalende kunst’ zoals die tegenwoordig soms gemaakt wordt. Maar dat maakt hun werk niet minder intrigerend. Vanaf 19 november 2020 te zien in Museum EICAS de preview: Tegendraads, de nieuwe wisselexpositie met werken van Corrie de Boer en Semna van Ooy. Beiden kunstenaars en ook nog eens moeder en dochter.

,,Voor ons beiden geldt denk ik dat wij echt van de stroming l’art pour l’art zijn’’, zegt Semna, die net als haar moeder woont en werkt in Amsterdam. Een andere gelijkenis is dat moeder en dochter allebei studeerden aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Corrie (88 inmiddels) maakte in de jaren ‘70 furore met haar in hagelwit linnen uitgevoerde reliefs. Begin jaren tachtig richtte Corrie zich meer op het tekenen.

De tekeningen vormen vanaf dat moment de basis van haar werk. Het ene moment op transparant papier, dan weer met behulp van bestaande kaarten en collages. De beelden en tekeningen die vervaardigd zijn door Semna (59) ontstaan – zo omschrijft ze het zelf- in een cyclisch proces van steeds opnieuw handelen, kijken en reageren. Op de EICAS preview-expositie is onder meer werk te zien dat zij gemaakt heeft in het kader van de zogenaamde koepel gevangenis project in Haarlem. Ze heeft om zich te laten inspireren een nacht doorgebracht in een cel.

Het boek van van Corrie de Boer, “Getting nowhere and that’s a pleasure”, is te vinden in onze shop.