Weerlicht 23
Weerlicht 23
Maarten Sipma: Object

Weerlicht 2023

Een intieme lichtroute in de Deventer binnenstad

Op dertien verschillende plekken, waaronder Museum EICAS,  in de sfeervolle binnenstad van Deventer zijn van 2 t/m 5 november ’s avonds projecties en installaties te zien van kunstenaars, filmmakers en animatoren uit het oosten van het land.

Weerlicht richt dit jaar onder de titel 'Private Space, Public Gaze' haar blik op binnenruimtes. Daarbij kun je denken aan de fysieke binnenruimtes waarin we ons begeven, maar ook aan onze persoonlijke, innerlijke werelden. Via de kunstwerken van deze editie kijk je als bezoeker binnen bij anderen maar ook bij jezelf.

 

Maarten Sipma

In de entree van EICAS zal het werk van Maarten Sipma (1994) te zien zijn. Het werk van Maarten  weerspiegelt de tijdelijkheid van het leven. Opgroeiend op een schip keek hij door de patrijspoorten naar de wereld. Dit gevoel van onderweg zijn met je huis vindt Maarten Sipma terug in de camera. 'Ver licht' (2022) is een licht-object dat industrieel, zakelijk en sober oogt. Het werk bestaat uit hergebruikte materialen en geïntegreerde zwart-wit foto's die in lagen over elkaar heen zijn geplaatst. Als je goed kijkt zie je woonkamers en andere plekken waar op het moment van de foto geen daglicht te vinden is. Alle foto’s zijn alleen met kunstlicht vastgelegd en worden in de installatie ook dankzij kunstlicht zichtbaar voor het publiek.

 

Extra activiteiten

Op de donderdagavond 2 november om 19.30 uur wordt Weerlicht feestelijk geopend met een openingswandeling waarbij ook een aantal van de kunstenaars aanwezig is. De wandeling start bij het informatiepunt van Weerlicht in het pand De Drie Haringen (Brink 55). Op vrijdagavond 3 november is er om 20.00 uur het optreden van Dawn of a New World bij de Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18)

 

Tijden: do, vr, zo 19.00 tot 22.00 uur, za 19.00 tot 24.00 uur

Informatiepunt: De Drie Haringen, Brink 55