Interconnectedness
Interconnectedness

Inspiratiebijeenkomst Systeemdenken

Inspiratiebijeenkomst systeemdenken naar aanleiding van het werk van davidkremers - een denken waarbij levenswetten vanuit natuurkunde en biologie doorgetrokken worden naar maatschappelijke issues. davidkremers koppelt die nadrukkelijk: daar zit ongebruikte potentie, daar is toekomst te halen.

In deze bijeenkomst werken we met citaten van de kunstenaar zelf. Daarnaast zullen er kort een paar basis stukken gereedschap gepresenteerd worden die als theoretisch kader door anderen al ontwikkeld zijn. En wenden we ons tot Nora Bateson voor een zeer dichtbije “vertaling” van dit alles in de dagelijkse realiteit die we leven.

We hopen zo verschillende mensen aan te spreken: er is een theorie, er zijn filosofische vergezichten, er zijn metaforen vanuit de wetenschap die ook direct associatief en beeldend op te vatten zijn, er is onze eigen ervaring.

Het doel is inspiratie. Voor jezelf. Om letterlijk manieren te vinden om zo te gaan kijken dat je de complexiteit der dingen voor jezelf kunt leven op een pad dat zich van dag tot dag voltrekt.

Idee en voorbereiding: Hilde Dorrestein en Irene Burger.

Zie ook deze blog door Hilde Dorrestein.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op 18 april van 19.30 tot circa 21.30 uur (inclusief pauze).
De toegang is gratis en de bijeenkomst vindt plaats in Kunstcafé OREZ van Museum EICAS.
Wel graag aanmelden via: verwondering@eicas.nl