petrichor
Nu te zien
Franck Gribling
Bezoek
Posterontwerp Museum EICAS preview
Missie
Beeld
Word Vriend
Turn Brown: Semna van Ooy
Verwacht
Atelier Franck Gribling
Color – Construction / diptiek 5: Semna van Ooy
IJsselbiënnale 2021
De macht van kunst
Wismar 1: Jan Henderikse
Witje serie B: Corrie de Boer
Cirkel: Corrie de Boer
You can lock me, but you can't lock the clock
Over EICAS
Hegius
Shop
Ellen Korth
Ellen Korth
City DNA - Deventer: Lu Xinjian
Abundant Emptiness: J.A. Mulder
Untitled: Esther de Graaf
THIN AS AIR: Esther de Graaf
IJssel: Jonas Snijder
Vacatures
Vlaggenbos: Visuals by nature
ZERO in Hegius: Eva Westra
J.A. Mulder en Esther de Graaf
Posterontwerp aankondiging IJsselbiënnale 2021
Posterontwerp Museum EICAS preview
Posterontwerp Tegendraads
Posterontwerp IJsselbiënnale in Museum EICAS preview 2021
Vaste collectie
4
petrichor

Fred Wagemans Artistiek Directeur

2021-02-09

EICAS blij met ja-woord Fred Wagemans als artistiek directeur a.i.

“Een allrounder met kennis van zaken en specialist in de ZERO-kunst.” Zo omschrijft Koos Hoogland initiatiefnemer van EICAS, Fred Wagemans. “We zijn blij dat Fred ja heeft gezegd om onbezoldigd artistiek directeur te zijn van EICAS en samen met het huidige team Museum EICAS verder te professionaliseren.”

De wens om een artistiek directeur aan te trekken voor EICAS kwam in een stroomversnelling nadat EICAS onverwachts een (tijdelijke) ruimte kon betrekken in Deventer en zo al een eerste stap kon zetten om werken uit de naoorlogse Zero/Nul-periode ten toon te stellen: Museum EICAS preview. Het komende jaar zal Museum EICAS preview tot de opening van het definitieve museum, naast de vaste collectie, ook driemaandelijkse duo-exposities van hedendaagse kunstenaars met non- figuratieve exposities organiseren.

Fred Wagemans

Fred Wagemans studeerde af in de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw; Sovjet-Constructivisme en Amerikaanse Minimal Art) en Literatuurwetenschap. Wagemans is verbonden geweest aan het Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Studium Generale Rijksakademie en Museum Fodor. Hij heeft veel ervaring met het initiëren van tentoonstellingen waaronder voor Charlottenborg te Kopenhagen (Culturele Hoofdstad van Europa 1996). Sinds 1997 is Wagemans oprichter/eigenaar van Kunstruimte Wagemans in Beetsterzwaag. In 2014 organiseerde hij als gastcurator de expositie Wit-Rood-Zwart in Museum Belvédère. Wagemans publiceert regelmatig over naoorlogse non-figuratieve kunst.

Wit-Rood-Zwart

Via deze links zijn korte impressies te zien en te lezen van Fred Wagemans aan het werk als gastcurator voor de expositie Wit-Rood-Zwart in Museum Belvédère:

Lees meer over deze tentoonstelling in het artikel op demoanne.nl