petrichor
Nu te zien
Franck Gribling
Bezoek
Posterontwerp Museum EICAS preview
Missie
Beeld
Word Vriend
Turn Brown: Semna van Ooy
Verwacht
Atelier Franck Gribling
Color – Construction / diptiek 5: Semna van Ooy
IJsselbiënnale 2021
De macht van kunst
Wismar 1: Jan Henderikse
Witje serie B: Corrie de Boer
Cirkel: Corrie de Boer
You can lock me, but you can't lock the clock
Over EICAS
Hegius
Shop
Ellen Korth
Ellen Korth
City DNA - Deventer: Lu Xinjian
Abundant Emptiness: J.A. Mulder
Untitled: Esther de Graaf
THIN AS AIR: Esther de Graaf
IJssel: Jonas Snijder
Vacatures
Vlaggenbos: Visuals by nature
ZERO in Hegius: Eva Westra
J.A. Mulder en Esther de Graaf
Posterontwerp aankondiging IJsselbiënnale 2021
Posterontwerp Museum EICAS preview
Posterontwerp Tegendraads
Posterontwerp IJsselbiënnale in Museum EICAS preview 2021
Vaste collectie
4
petrichor

Hegiusfonds

Koop een obligatie in het Hegiusfonds

Het afgelopen jaar hebben vele enthousiaste bezoekers – ondanks zes maanden lockdown – de weg naar ons museum gevonden. De berichten in het gastenboek liegen er niet om: het museum voor hedendaagse kunst in het Hegius moet er komen. Oorspronkelijk dachten we eind 2021 naar het Hegius te kunnen verhuizen, maar dat is niet gelukt. Wel is de aannemer volop bezig en gaan wij eind 2022 daadwerkelijk verhuizen.
 
De vertraging stelt ons voor extra financiële opgaven. Om deze het hoofd te bieden hebben wij een obligatiefonds ingesteld waarmee je ons op relatief eenvoudige wijze financieel kunt ondersteunen.   
 
Wat houdt het in? 
Je koopt nu een obligatie in het Hegiusfonds. Er is keuze tussen een bedrag van €2.500 of €5.000. Een obligatie is een schuldpapier: een vordering waar een verplichting tegenover staat. Aan het einde van de looptijd (5 of 10 jaar) krijg je je geld gewoon terug. Ook ontvang je elk jaar een vaste rente van 2 of 2,5% afhankelijk van het gekozen bedrag. 
 
Op de einddatum krijg je je geld dus terug. Dat wil zeggen: diegene die de obligatie op dat moment in zijn of haar bezit heeft. Je kunt hem dus ook gebruiken om te verkopen of te schenken. Zo is een Hegiusfonds obligatie een verfrissende manier om geld aan bijvoorbeeld je kinderen te schenken. Behalve geld geef je ze ook culturele relevantie mee.

Naast de doelstelling om met een EICAS-obligatie financieel rendement te behalen, heeft de belegging ook culturele beleggingsdoelstellingen. EICAS heeft kunstliefhebbers nodig, die in een vroeg stadium het belang van een goed cultureel klimaat in Deventer en omstreken inzien. 
 
Uiteraard zijn er voor obligatiehouders ook een aantal voordelen. Waaronder twee exclusieve diners in een museumzaal van Museum EICAS preview. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie is op te vragen bij Koos Hoogland 06-53 61 05 20 of info@eicas.nl.